Web siteniz işletmenizin dijital yüzüdür ve yakın zamanda güncellemediyseniz mümkün olan en iyi ilk izlenimi vermiyor olabilir. Markanızın genel görünümünü yenilemekten kullanıcı deneyimini iyileştirmeye kadar web sitesini yükseltmenin sağlayabileceği pek çok avantaj vardır. İşte 2024'te işletmenizin web sitesinin estetiğini ve işlevini iyileştirmenin en iyi yollarından bazılarına bir bakış.  


1. Sohbet Kutuları ve Yapay Zeka

Yapay zeka (AI) son yıllarda uzun bir yol kat etti ve onun ileriye dönük hemen hemen her şeyde büyük bir rol oynamasını bekleyebilirsiniz. Artık web sitenize yapay zeka destekli bir sohbet kutusu ekleyerek bu trendden yararlanabilirsiniz .


Sohbet kutuları kesinlikle yeni bir şey olmasa da, en son sürümlerin arkasında otomatik bir varlık bulunur; bu da onlara birçok müşteri hizmetleri sorununu etkili bir şekilde ele alma, soruları yanıtlama ve ürün iadelerinde yardımcı olma olanağı tanır. Makine öğrenimi algoritmaları bu sohbetleri daha verimli hale getirerek gereken insan müdahalesini azalttı ve müşterilerin telefon görüşmelerinden ve uzun bekleme sürelerinden kaçınmasına yardımcı oldu.


Web sitesinin yeniden inşası sırasında akıllı bir AI sohbet kutusu eklemek veya mevcut sitenize bir tane eklemek kolaydır; bu nedenle, bu heyecan verici yükseltmeyi uygulamanın en iyi yolu hakkında web geliştiricinizle konuşmayı unutmayın.


2. Minimalist Şekillendirme

Minimalist web sitesi tasarımı 2023'te daha da popüler hale geldi ve bunun kalıcı olacağına inandığımız bir trend. Web siteniz misafirperver olmalı ve aynı zamanda bunalmışlık hissi yaratmaktan da kaçınmalıdır. Web sitenizi yeniden tasarlarken basit bir renk paleti seçin ve resimler ile metin parçalarının yanı sıra kelimeler ve cümleler arasında bol miktarda beyaz boşluk bıraktığınızdan emin olun.


Birçok kullanıcının sitelere mobil cihazlardan eriştiğini unutmayın. Yükseltmeleri tartışırken, web sitesi tasarımcınızın sitenizi hafif tutacak ve bekleme sürelerini en aza indirecek bir planı olduğundan emin olun.


3. Mikro Animasyonlar

Web sitenize aşırı animasyon eklemek yükleme sürenizi yavaşlatabilir, kullanıcıları sinirlendirebilir ve SEO'nuzu olumsuz yönde etkileyebilir. Ancak mikro animasyonlar, hemen çıkma oranlarınızı artırmadan etkileyici bir etki yaratabilir.


Mikro animasyonlar, kullanıcı ürünün üzerine geldiğinde bir ürünü birkaç farklı açıdan göstermek gibi hafif, kısa hareketler sağlar. Bu basit web sitesi güncellemesi ek bilgiler sağlar, genel kullanıcı deneyimini geliştirir ve kesinlikle kalıcı bir izlenim bırakacak eğlenceli bir etkileşim yaratır.


4. Sesli Arama Optimizasyonu

Sesli arama, mobil cihaz kullanıcıları arasında son derece popüler hale geliyor. Aslında Google'a göre küresel çevrimiçi nüfusun %27'si halihazırda mobil cihazlarında sesli aramayı kullanıyor. Web sitenizi ve navigasyonunuzu sesli arama için optimize ederek, bu trendden yararlanacak konumda olduğunuzdan emin olacaksınız.


Uygulamak isteyebileceğiniz bazı stratejiler arasında içeriğinizi konuşmaya dayalı anahtar kelimeler içerecek şekilde güncellemek, SSS bölümleri oluşturmak ve şema işaretlemesi ile yapılandırılmış biçimlendirmeyi kullanmak yer alır. Bunların ne anlama geldiğinden emin değilseniz endişelenmeyin. Deneyimli bir web sitesi geliştirme uzmanı, gerekli tüm adımlarda size yol gösterebilir veya bunları sizin için tamamlayabilir.


5. Akıllı İçerik Yükleme

Web sitenizin bakımına ayak uydurmak yükleme sürelerinizi iyileştirebilir ancak bazen bu yeterli değildir. Birçok üçüncü taraf entegrasyonu ve grafik öğesi içeren, kaynak açısından yoğun bir web siteniz varsa, yavaş yükleme, sitenizin indirme sürelerini önemli ölçüde artırabilir. Web tarayıcılarının yalnızca ekranda görülebilen içeriği yüklemesini sağlayarak kullanıcıların beklemesi gereken süreyi kısaltarak çalışır.


Bu teknoloji yeni olmasa da, sitenizi birkaç yıldır güncellemediyseniz henüz bu teknolojiyle donatılmamış olabilir. Bu küçük değişiklik, siteden ayrılmayı azaltarak ve dönüşümleri artırarak kârlılığınız üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.


2024'te Web Sitenizi Yepyeni Bir Seviyeye Taşıyın

İster web sitenizi tamamen yeniden inşa etmeyi planlıyor olun , ister sadece küçük yükseltmeler yapmak istiyor olun, Banabiusta'da ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir web sitesi uzmanı vardır. Seçeneklerinizi keşfetmeye bugün başlayın!

Yorumlarınızı Gönderin

Login to Chat